Sverige – värre polisstat och mardröm än DDR?

Sverige borde omgående göra två saker – utträda ur Europeiska Unionen och förklara för George W Bush att det finns 3 alternativ, inte 2, vad gäller USA’s terrorbekämpning – ”antingen är ni med oss eller så är ni emot oss eller så är ni fortfarande neutrala”. Sverige är, och har under lång tid varit ett neutralt land. Vi ska så också förbli.
Vi ska inte vara en lydstat under USA, våra trupper som arbetar för USA-ledda NATO ska omedelbart hem så att vi inte förväxlas med USA-allierade trupper. Vi kan ställa upp för FN men ej för USA/NATO.
Tack vare regeringens fega ställningstagande gentemot Bush-administrationen dikteras vi av USA vad gäller anti-terrorism.
De 5 borgerliga partierna (M, C, Fp, Kd, S) uppe i Tokholm skapar själva, med sitt USA-engagemang, grunden till terrorism i Sverige.
Vi behöver inte dessa nya lagar om avlyssning, datalagring, hemlig öppning av vår post o dyl som Persson’s hantlangare Thomas Bodström nu genomdrivit med hjälp av EU.
Jag själv som innehar ett antal webdomäner kommer att söka webhotell som ligger utanför EU så slipper de som har Epost-adresser där få sina uppgifter lagrade enligt Bodstrom Backup. Ryssland, Ukraina och t o m Norge är alternativa länder som webhotell-partner. Bara de finns utanför EU!!!!Sedan Thomas Bodström tillträdde som justitieminister 2000 så har han drivit flera förslag som inskränker eller hotar yttrandefriheten eller den personliga integriteten. Istället verkar justitieministern vara mer intresserad av att införa ökad övervakning i samhället, öka polisens och säkerhetspolisens befogenheter och gå industrins och medieföretagens ärenden i jakten på mindre konkurrenter, frikodare och fildelande ungdomar.Tanken med denna sida är att redovisa alla de små steg som Thomas Bodström tagit mot ett ofriare samhälle. Varje steg kan tyckas litet och i många fall rimligt, och under en längre tid kan det vara svårt att se mönstet.


 


Datalagring


Efter en regelmässigt tvivelaktig kompromiss mellan delar av EU-parlamentet och EU-kommissionen så har parlamentet godkändt datalagringsdirektivet. Det går ut på att operatörerna ska lagra information om vem du ringer till, till vem du skickar e-post och när du går in på internet. Ditt unika id ska lagras, liksom namn och adressuppgifter. Detsamma gäller för ip-telefoni, sms och mms. För mobiltelefoni ska också geografisk positioneringsinformation sparas. Detta kan innebära förbud för anonym kommunikation. Datalagring motiveras med kampen mot terrorismen, men ändamålsglidningen har redan börjat. Medieindustrin har redan i ett brev begärt att datalagringen ska användas för att sätta dit fildelare. Tillsammans med IPRED2 (2nd IP Rights Enforcement Directive) som ska höja maxstraffen för upphovsrättsbrott så kan det blir verklighet.

Riskerna med övervakning presenteras bra på Stoppa-storebror.se.


 


Mjukvarupatent


Mjukvarupatent innebär att man kan ta patent på delar i datorprogram. Eftersom datorprogram består av information så blir det patent på ren information, vilket i de allra flesta fall är verklighetsfrämmande och destruktivt. Opinionen mot mjukvarupatent är massiv bland de som känner till frågan. I princip är de enda förespråkarna för mjukvarupatent de som själva har stora pengar att tjäna på den. I den gruppen ingår patentjurister och stora företag med patentportföljer som kan användas för att hindra mindre konkurrenter. Att mjukvarupatent är skadligt för samhällsekonomin vet vi redan, eftersom mjukvarupatent funnits länge i USA.

Sverige är en av de största förespråkarna för mjukvarupatent, och som justitieminister Thomas Bodström är ansvarig för frågan. Eftersom förespråkarna vet att mjukvarupatent är impopulära och inte överlever en verklig debatt, så försökte man mygla igenom mjukvarupatent utan verklig debatt.

EU-parlamentet sparkade senare ut frågan med överväldigande majoritet, så för tillfället så seglar de 30000 mjukvarupatent som beviljats genom ett kryphål i den Europeiska Patentkonventionen i ett juridiskt limbo.

Läs mer på http://www.ffii.se/


 


Censur av internet


I juli 2005 så infördes en ”frivillig” censur av internet. De stora Internetleverantörerna gick med på att censurera bort barnpornografiska siter efter hot om lagstiftning. Thomas Bodström vill utvidga censuren till att gälla sexhandel.

Det kan tyckas rimligt att censurera brottsligt material, men det är definitivt problematiskt om det är hemligt vad som censureras, och censuren sköts av privata företag utan offentlig insyn.


 


Superfängelset


Efter flera uppmärksammare rymningar och fritagningar från fängelser så svarar Thomas Bodström med att lova ett ”superfängelse”.

DN: Inget nytt superfängelse (2004-12-07)

När stormen lugnat ned sig så försvann superfängelset från agendan. Istället blev det en ombyggnad av ett befintligt fängelse.


 


Preventiv avlyssning


Thomas Bodström arbetar för att ge SÄPO rätt till preventiv avlyssning av misstänkta förbrytare. http://www.sr.se/ekot/arkiv.asp?DagensDatum=2004-05-11&Artikel=413022


 


Inskränkningar i vårdsekretessen


Regeringen kommer att föreslå att vårdpersonals tystnadsplikt skall inskränkas för personer som hotat politiker eller kungafamiljen. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=476226&previousRenderType=6


 


Utökade DNA-tester


Regeringen planerar att ge polisen möjlighet att DNA-testa brottsmisstänkta. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=472852&previousRenderType=6


 


Avlyssning av hela områden


Avlyssning av alla mobiler i ett geografiskt område, för att hitta misstänkta. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,679529,00.html


 


Hemliga husrannsakningar (från stoppa-storebror.se)


Justitieminister Thomas Bodström föreslår att polisen och säkerhetspolisen ska få rätt att genomföra så kallad hemlig husrannsakan. De ska kunna ta sig in i bostäder, bilar och liknande, i hemlighet, även om det inte finns någon konkret brottsmisstanke. De berörda personerna ska inte behöva informeras, och föremål ska kunna tas i beslag utan att beslagsprotokoll upprättas. Kravet är att det gäller så kallad ”grov och strukturhotande brottslighet”.Annat Bodström-relaterat


Jan Guillou (2005-10-16): Bodströms nya lag – farligare än bin Ladin

Luf: Fuskande ministrar

Bahnhof Internet (2005-12-19): Nya lagförslaget gör Sverige till en polisstat

Henrik Berggren/DN (2005-12-16): Hur hamnade vi här, Bodström?

SVD Brännpunkt (2005-12-19) [pdf]: Säpo och CIA i sovrummet, Tummad frihet en seger för terrorn, Regeringen slår in på odemokratisk vägKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv