Vänsterns VU på manifestation

Även i år har de fackliga samhällsbyggarna (Byggnads, SEKO, Fastighets, Skogs- och Trä, Elektrikerna och Målarna) tagit initiativ till en manifestation för att skydda kollektivavtalen. Vänsterpartiets verkställande utskott kommer att delta i manifestationen för att visa sitt stöd för trygga kollektivavtal.

– Kollektivavtalen är grundbulten i vänsterpartiets arbete för förstärkt arbetsrätt. Vi arbetar för en progressiv abretsmarknadspolitik som bekämpar arbetslösheten och inte de arbetslösa. Vänstern säger NEJ till tysta arbetsplatser och lönedumpning, säger partiledare Lars Ohly.

– Hoten mot kollektivavtalen kommer från flera håll därför måste kampen föras på flera arenor, i fackliga organisationer, i riksdagen, i kommuner och i landsting. Vänsterpartiet visar sitt engagemnag dagligen i det politiska arbete. Vi har länge arbetat för att krav på kollektivavtal ska kunna ställas vid offentliga upphandlingar. Därför är det glädjande att riksdagen nyligen fattat beslut om detta, säger Camilla Sköld Jansson, 2:e vice ordförande samt ledamot i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

I samband med manifestationen ska vänsterpartiets verkställande utskott överlämna ett uttalande till de fackliga företrädarna.
Läs uttalandet här.Datum och tid: 17 mars kl 12-13
Plats: Sergels Torg


 


//BertilP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv