Kommunalråd vill inte kommentera revisionsrapport

Fullciterat från SR Radio Väst:s Nyheter 2006-03-22
Kommunalråd vill inte kommentera revisionsrapport
Plötsligt strömmade det pengar till en verksamhet i Uddevalla – dubbelt bidrag utan något beslut. Detta enligt Ett utkast till en revisionsrapport som ännu inte blivit offentlig men som SR Radio Väst har tagit del av. Men kommunalrådet Jan Gunnarsson i Uddevalla säger att rapporten inte finns.

Det handlar om Västfront, Uddevallas återkommande storjippo med näringslivstoppar. Revisionsfirman Ernst och Young, vars hemliga rapport Sveriges Radio Väst började rapportera om igår, noterar hur det gick till år 2004. Då beslöt Närings- och arbetsmarknadsutskottet att ge bidrag med högst 150.000 kr till Västfront.

Men plötsligt kom det lika mycket från utredningsenheten – dubbelt bidrag, alltså 300.000 kr. Revisorerna konstaterar att förvaltningschefen inte hade rätt att skriva på det här extra bidraget.

Jan Gunnarsson, kommunalråd, vill inte kommentera. Han hänvisar till revisorernas slutrapport i april.

Enligt revisionsfirman Ernst & Young kommer revisionsrapporten publiceras i sin slutliga form den 3 april och då kommer även den borgerliga oppositionen i Uddevalla ha presskonferens. I ett pressmeddelande skriver dom att kritiken inte förvånar oppositionen med tanke på bland annat Omnibusaffären.
SR Radio Väst
// Bengt Eriksson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv