Valrörelsen är över och lekstugan är stängd.

Vänsterpartiet i Uddevalla har under vår, sommar och höst gått genom sin kanske allra hårdaste tid med interna konflikter, uteslutningar och avhopp som har duggat tätt. Det har även varit en tid av förnyande och revitalisering, Vi är nu många nya i partiet som känner tillförsikt inför framtiden trots vårt blygsamma resultat i valet. Det är min förhoppning att vi skall använda dessa kommande fyra år till att bygga upp ett nytt starkt vänsterparti i Uddevalla.

 

Jag vill verka för ett ungvänster i Uddevalla där unga kan lära sig att med demokratiska medel verka för ett samhälle som tar unga på allvar.
Jag vill verka för ett vänsterparti som stödjer de svagaste i samhället och inte låter någon stå ensam och utan hopp.
Jag vill verka för ett vänsterparti som aldrig viker ned sig när det gäller att erbjuda den bästa möjliga vård, skola och omsorg som står till buds.
Jag vill verka för ett vänsterparti som bidrar till att ge de äldre möjlighet att åldras med värdighet.

Kort sagt jag vill verka för ett vänsterparti som oavsett ålder, kön, ursprung eller religion sätter människan i centrum idag, imorrn och alltid.

Detta är vad jag vill, det är min ambition och målsättning men i grund och botten så är det inte jag, vänsterpartiet eller något annat parti för den delen som bestämmer vilket samhälle vi skall ha, utan det gör du, jag och alla andra gemensamt i vardagen. Vill vi ha en ren och vacker stad så slänger vi pappret i soptunnan istället för i nån buske, vill vi ha en stad där man kan gå trygg på kvällar så griper vi in när vi ser någon som blir slagen istället för att vända bort blicken, vill vi ha en samhälle som bryr sig om oss så tröstar vi den lilla flickan som sitter och gråter.

Jag kan därför inte lova några underverk under dessa fyra år, jag kan i själva verket inte lova något alls förutom att jag och mina kamrater i vänsterpartiet kommer att arbeta för att vad vi tror är det bästa för de som har det sämst, de som har det bäst klarar sig alltid ändå.

Känner du att du vill ta ett steg för ett mänskligare samhälle så ta kontakt med mig eller någon annan i vänsterpartiet, det finns alltid plats för fler som bryr sig.

Fredrik Dimberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv