Vänsterpartiet Uddevalla

–= Nyheter från Åke Långsnok =–

Idag gör Åke Långsnok sin debut för vänsterpartiet i Uddevalla, Åke jobbar som grävande journalist men gillar även att bada något som tar sig uttryck i långa och efterhängsna förkylningar då det är just näsan han ofta lägger i blöt.

20061018

Ökad satsning på dagisverksamheten i Uddevalla
Den borgerliga majoriteten slår ett slag för ökad dagisverksamhet och mindre barngrupper när de nu utser Christer Höglind till dagisfröken. Enligt envisa rykten från en källa som står mycket  nära Staffan Cronholm skall Höglind få en väldigt pedagogisk roll där han främst skall försöka lära Hans Jonasson grundläggande vett och etikett.

Solidariskt Uddevalla till borglighetens räddning?
En rysk sjöman rapporterade om ett samtal han hört utspelas på en billig sylta i Uddevallas hamnkvarter där ett par av Solidariskt Uddevallas ledamöter satt och diskuterade den borgerliga majoriteten. Enligt sagda sjöman skall diskussionen gått ut på att de slog vad om när den borgerliga majoriteten i uddevalla skulle brytas upp i interna stridigheter. 2-4 månader var intervallet inom vilka gissningarna låg, nu skall dock inte kapitalister och borgare bli oroliga då SU gjorde klart att de likt en riddare i skinande rustning skulle komma till borgerlighetens räddning om så blev fallet.

Minister för en dag?
Har du alltid drömt om att få vara minister och få styra Sverige? Dokussåpan "Regeringen" söker nu nya medlemmar efter att ha fått ett antal oväntade avhopp och sjukanmälningar. Kraven på de sökande är att de skall kunna skriva sitt namn eller eventuellt om förmåga saknas kunna stämpla namnet med egen medhavd stämpel. Har du skelett i garderoben, fifflat med skatten eller haft svart arbetskraft så innebär det förtur och har du dessutom inte betalt tv-licens är platsen så gott som säker.
Sökande bör genast skriva till [email protected]

/Åke Långsnok, frilansande journalist och medlem i Sveriges näsflöjtsorkester


20061019

Tusenlapp på villovägar
De borgerliga lovade innan valet att de som arbetade skulle få tusen kronor mer i plånboken, efter att ha letat både en och två gånger i plånboken, kollat genom alla fickor och slutligen undersökt fodret i byxorna genom det lilla hålet i fickan så kan man konstatera att tusenlappen lyser med sin frånvaro. Jag intervjuade ett förbipasserande par när jag var ute på kungstorget och de berättade att de minsan skulle få mer pengar i plånboken, tyvärr skulle dom också få högre räkningar i brevlådan i form av exempelvis a-kasseavgift, fackavgifter och trafikförsäkring. Detta resulterade enligt uppgift i bästa fall i ett nollsummespel för dom. Det verkar alltså som att det stående resultatet av allt vackert tal om extra pengar i plånboken är att de arbetslösa får finansiera sänkt förmögenhetsskatt och fastighetsskatt.
Nya Moderater – Gammal Politik

Gustav Fridolin en vardagshjälte?
Man kan ha olika åsikter om miljöpartiet och dess politik, men jag kan trots detta inte låta bli beundra Gustav Fridolin som person. I dessa dagar då politikernas fiffel fyller löpsedel efter löpsedel är det skönt att se att det faktiskt finns folk som ser politik och ideologi som mer än en språngbräda till makt och rikedom. Så vad har då denne Fridolin gjort som förtjänar sådant beröm? Fridolin lämnar riksdagen utan att ens ansöka om den inkomstgaranti på 460 800 kronor som han har rätt till, han har precis blivit anställd som grävande journalist på Tv4 och uttrycker orsaken till sitt val så här

"- Får man en ny lön ska man inte belasta skattebetalarna med att betala ut de pengarna. De kan säkert användas till bättre saker, säger Fridolin.
– Jag har inte suttit i riksdagen för att skrapa ihop så mycket pengar som möjligt. Jag tror att de kan göra betydligt mer nytta någon annanstans."

(Expressen)

Det behövs mer "Fridolin" och mindre fiffel inom politiken!

/Åke Långsnok, frilansande journalist och byxlös


20061020

Reflektioner över responsen av mina skriverier
Det verkar inte bättre än att det jag skriver inte tilltalar alla, i ärlighetens namn är jag inte förvånad utan snarare tacksam.  Så fort man uttrycker något subjektivt finns det alltid någon som inte håller med och skönt är väl det. <Borttaget på förfrågan>

<Borttaget på förfrågan> Som tur var är människorna på vår runda jord olika och det gäller även hur vi uppfattar humor så oavsett om jag får kritik så kommer jag fortsätta skriva så länge det finns folk som läser det.

Så vem är Åke?
Jag avsåg aldrig att använda Åke Långsnok som pseudonym utan jag var övertygad om att läsarna skulle inse att Åke Långsnok bara var det namn som jag skrev under när jag skrev kortare stycken med inriktning på vad åtminstånde jag uppfattar som humor.
För de som ännu inte lyckats lura ut vem Åke är så är jag alltså Fredrik Dimberg.

För de som nu läser detta och som tycker att det ni precis har läst är den värsta skit ni läst och som uppfattar mig som totalt humorbefriad så föreslår jag att ni undviker att öppna denna artikel igen. Känn er inte heller tvingade att skriva att jag är värdelös, har dålig humor eller på annat sätt försöka göra mig ledsen.
Givetvis är det fortfarande fritt fram att kommentera texterna jag skriver, men var vänliga och håll er till ämnet så underlättar det både för mig och er.

Imorgon hoppas jag kunna skriva något som åtminstånde jag anser vara mer lättsamt så på återseende.

/Åke Långsnok – Bygger kö vid toaletten trots att den är ledig.     


20061021

Rapport från morgonpromenaden vid Tureborg

Allmänt
Öppnar ytterdörren och hunden gör ett överraskande glädjesprång ut så jag nästan tappar balansen och trampar i en djup vattenpöl. Voffsingen är sedan duktig och går snällt med mig på rundan och kissar i skogsbrynet. En stor svart hund med en något mindre  matte passerar på andra sidan vägen vilket resulterar i stor nyfikenhet från bägge parter. Den andra hundens matte väljer dock att ta en annan väg så eventuellt hundbus skjuts upp till en senare promenad.

Lokalt Väder
Det ligger ett kraftigt dis över Uddevalla och marken är våt efter allt regn de senaste dagarna, ta det därför försiktigt när du är ute och åker på vägarna. Just i detta nu regnar det inte ute men jag rekommenderar alla som vågar sig ut att vara beredda på en störtskur. Temperaturen är behaglig för en promenad, pollennivåerna är sannolikt låga och vindstyrkan vid tureborg är knappt märkbar.  Kort sagt en  vacker höstdag  med risk för  regn.

Lokal  Miljörapport
Under promenaden hittas det ack så tråkiga men tyvärr så vanliga plastpåsarna  längs vägkanten tillsammans med en pizzakartong och lite annat smått och gott.
De stora fynden är ett valplakatt från miljöpartiet samt ett avgassystem, dessa fynd kan återfås mot beskrivning. Överlag är området vid tureborg välstädat och om det beror på att uddevallahem ser till att städa undan eller att de boende i området har förstått finessen med papperskorgar låter jag vara osagt. Jag som boende i området försöker alltid slänga skräp på rätt plats och gör mitt bästa för att sopsortera och jag hoppas att övriga hyresgäster gör detsamma.


Borgarna blåste Sverige
Ja det finns väl inte någon annan förklaring efter deras utspel om a-kassan. De genomför skattesänkningar så att folk skall få mer pengar i plånboken och samtidigt så höjer de a-kassans avgift och till på köpet gör den obligatorisk.

(Borglig politiker) Rösta på mig så kommer du få mer pengar, det måste löna sig att arbeta!
(Arbetare) Ja det låter ju bra, slå till
(Borglig politiker efter valet) Ja då var det klart då, här har du dina pengar.
(Arbetare) Åhh tack
(Borgerlig politiker) Ja då var det bara räkningen kvar då.
(Arbetare) Räkningen?
(Borgerlig politiker) Ja, du tror väl inte att vi skiter pengar, vi måste ju ta pengar någonstans för att kunna ge dig mer pengar i lön så vi höjer a-kassans avgifter.
(Arbetare) Ha! Jag är inte med i a-kassan så känn dig blåst!
(Borgerlig politiker) Tror du ja! Alla måste vara med i a-kassan nu.
(Arbetare) Va faaan! Vad är det för poäng med att ni sänker skatten om ni ändå tar tillbaka pengarna?
(Borgerlig politiker) Poäng? Det finns ingen poäng, vi ville bara vinna valet! Vi skiter väl i arbetarna. Du skall vara glad att du har ett jobb överhuvudtaget, hade du varit arbetslös hade du fått lära dig äta bark eller börjat städa min toalett. Nu har jag inte tid med dig längre nu skall jag gå ut och fira den sänkta förmögenhetsskatten.
(Arbetare) Nu jävlar är det krig i tomteskogen!

/Åke Långsnok –  Dags att ladda om för klasskamp!


Har du råd att vara sjuk?
Efter attacken mot de arbetslösa går nu moderaterna på offensiv mot de sjuka. Moderaterna vill höja högkostnadsskyddet för medicin till 2.000 kronor och för läkarbesök till 1.400 kronor. Använder man borgerlig logik kan det säkert vara rätt och riktigt att göra så, på samma sätt som arbetslösheten är den arbetslöses fel så är givetvis sjukdomar den sjukes fel. Det krävs ingen doktorsexamen för att inse att detta är ännu en attack mot de svaga och utsatta i samhället.

Gör din röst hörd
Om du tycker att borgarna skall hålla sina sketna fingrar borta från a-kassan så kan du nu göra din röst hörd genom att skriva på en namninsamling.
https://www.namninsamling.com/site/get.asp?RorinteAkassan

/Åke Långsnok – Rekommenderar c-vitamin i förkylningstider.

****OBS Tillägg av Admin****
Åke Långsnok använder sig ibland av information av tvivelaktlig natur och därför kan vissa små faktafel ibland smyga sig in i hans rapporter, men ingen rök utan eld.

Kopiera länk