Bromsa inte kommunernas klimatarbete!

Vi kan ännu påverka hur stora klimatförändringarna blir i framtiden. Sverige har som långvarig industrination stort ansvar för att minska sina utsläpp av växthusgaser. Kommuner och företag är mycket viktiga i detta arbete. För att stödja dessa viktiga insatser har staten flera styrmedel.

 

Intresset är mycket stort för Klimp. I år ansökte 64 kommuner, landsting, regioner och företag från hela landet. De var beredda att satsa sammanlagt 10 miljarder i åtgärder som de föreslår i sina ansökningar. Det innebär att det blir stor konkurrens om de begränsade medel som Naturvårdsverket fördelar.

Vänsterpartiet har i tidigare budgetförhandlingar krävt höjda anslag till Klimp. I år har vi haft möjlighet att presentera ett eget budgetförslag där vi satsar över 2 miljarder under perioden 2007-2009 på Klimp. Det är tyvärr betydligt mer än vad de andra riksdagspartierna anslagit. Men det är värre än så. Regeringen ger efter år 2008 inga pengar till Klimatinvesteringsprogrammet.

 Klimpen behöver växa- inte läggas ned. Om regeringen inte ändrar sig riskerar Uddevalla Kommun att bli utan nödvändigt stöd i klimatarbetet. Därför har vänsterpartiet tagit initiativet till en namninsamling för att bevara Klimpen.

Skriv under uppropet mot regeringens nedläggning av Klimpen!( på namninsamling.se)

Inlagd av Rolf Henriksson

Publicerat i Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv