Vi stödjer fajten för kollektivavtal

I dag sattes det privata vårdföretaget Curanda i blockad eftersom de vägrar att teckna kollektivavtal. Lars Ohly och riksdagsledamoten Josefin Brink besökte fackförbundet Kommunals medlemmar vid blockaden i Nacka.

 

– Facket har vårt stöd. Kollektivavtal är en självklarhet. De garanterar rimliga anställningsförhållanden och löner. Det innebär en trygghet och tydliga spelregler både för arbetare och företag, säger Lars Ohly, partiordförande (v).

Fackförbundet Kommunal har i ett och ett halvt år försökt få företaget som arbetar med hemtjänst att teckna ett kollektivavtal, men företaget vägrar.

– Kampen för kollektivavtal handlar om rättvisa och sjysst konkurrens, inte om enskilda företagares godhet eller ondskefullhet. Alla företag måste acceptera spelreglerna, annars har vi snart vilda västern på hela arbetsmarknaden, säger Josefin Brink, ledamot i riksdagens arbetsmarknadsutskott (v).

Inlagt av Rolf Henriksson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv