Protester mot Vattenfalls hyckleri

Wiwi-Anne Johansson, miljöpolitisk talesperson för vänsterpartiet, deltog idag i en protestaktion utanför Vattenfalls årsstämma i Stockholm.
– Här hemma i Sverige profilerar sig Vattenfall som miljövänligt, samtidigt som de bedriver rovdrift på miljön utomlands.

 

Bland annat hade representanter för tyska Miljöförbundet Jordens vänner rest till Stockholm för att protestera mot Vattenfalls skövling av det värdefulla naturområdet Lacoma söder om Berlin. Svenska Greenpeace fanns också på plats utanför årsstämman och genomförde en aktion för att rikta ljuset mot Vattenfalls hyckleri.
 


Vattenfall planerar att exploatera de ömtåliga Lacoma-våtmarkerna för att utvinna brunkol. Området är ett av Tysklands ekologiskt mest värdefulla och hyser mer än 170 hotade djurarter. Detta område ska nu skövlas, trots att dess brunkol bara räcker under sju år.

– Det kan bara kallas skamligt, säger Wiwi-Anne Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv