Tack Irland

Tack Irland! I Sverige och andra EU-länder har den politiska eliten förvägrat oss rätten att rösta om Lissabonfördraget.

Irländarnas nej är därför en seger för alla folk i Europa. Folkomröstningsresultatet visar tydligt att de europeiska eliterna inte har folket med sig i sitt överstatliga skrytbygge. Människor vill inte ha ett Europas förenta stater där kollektivavtal och sociala frågor är underställda marknaden, kommenterar Lars Ohly.
– Enligt EU:s eget regelverk så innebär detta att Lissabonfördraget och den nya EU-grundlagen nu fallit. Jag förväntar mig att EU:s stats och regeringschefer respekterar det, säger Lars Ohly.
– Irländarnas nej är fantastiskt. Det mest välinformerade folket i Europa har nu sagt nej till en ny grundlag för EU. Man vill inte ha mer överstatlighet, utan mer av ett mellanstatligt samarbete, säger Eva-Britt Svensson, EU-parlamentariker för vänsterpartiet.
Inlagt av L-O Laxrot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv