Vänsterpartiet Uddevalla

Regeringen skrotar jämställdhetsplan

Utan att ge tillfälle till debatt har högerregeringen i smyg beslutat att skrota handlingsplanen för jämställda löner för kvinnor i offentlig sektor. Man motiverar detta med att man vill ge kvinnorna ökad möjlighet att starta egna företag.

 

  "Varför kan man inte vara sjuksköterska och VD" frågar Regeringen sig?  

Varför måste man välja bara ett alternativ frågar jag mig? Varför skall de kvinnor som inte har ett intresse av att starta eget inte kunna få samma lön som männen? Varför skulle jämställda löner hindra kvinnor i offentlig sektor att starta eget? 

Man sänder ut en skrivelse om detta beslut på fredagskvällen 22 december med baktanken att det inte kommer att ges tillfälle till diskussion då jul- & nyårshelgen står för dörren. På så sätt hoppas man att en eventuell storm skall lägga sig innan helgerna är slut och att man skall slippa en besvärande offentlig debatt. 

Detta är nog tyvärr bara ännu ett led i skrotningen av hela jämställdhetsarbetet och dessutom ännu ett försök att splittra arbetarrörelsen. Jag väntar med spänning och stor bävan på nästa rallarsving, mot de mest lågavlönade, mot kvinnorna och mot hela arbetarrörelsen, som jag är övertygad redan finns i högerns planer. 

Rolf Henriksson 

Kopiera länk