Ge studenterna 1 500 mer i månaden

Lars Ohly skriver på Vänsterpartiets hemsida om satsningen på studenterna genom att höja studiebidragen som beslutades på kongressen.

Idag tog jag emot ett certifikat från Sveriges förenade studentkårer, SFS. Vänsterpartiet får högsta betyg av studentorganisationen, tre stjärnor av tre möjliga.

Vi får utmärkelsen för att vi ser problemen med studenternas svåra ekonomiska situation och för att vi driver kravet på höjda studiemedel.

Mitt parti anser att alla har rätt till en bra utbildning. Därför arbetar vi för att minska snedrekryteringen till högskolor och universitet. Men om alla ska ha möjlighet att läsa vidare efter gymnasiet så måste alla ha råd att studera. Idag tvingas många att jobba extra för att få ekonomin att gå ihop under studietiden, trots att de studerar på heltid.

Studenternas ekonomiska situation försämras för varje år. Sedan 1980 har studenterna tappat 22 procent i köpkraft. Detta hotar vår målsättning att fler ska läsa vidare.

I januari fattade vänsterpartiets kongress beslut att vi ska driva kravet att studiemedlet ska höjas med 1 500 kronor i månaden. Nu lyfter vi det kravet i vårbudgetförhandlingarna.

Lasse Ohly


 


Läs mer på Vänsterpartiets hemsida


 


//Rolf Henriksson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv