– Bodström har gjort terrordåd överflödiga

Jonas, 20, tror inte att det går att skydda en demokrati genom övervakning

Den senaste tiden har några partier i den svenska riksdagen arbetat på att driva igenom ett förslag angående omfattande möjligheter att övervaka medborgarna i landet.
Detta inte helt olikt den amerikanska ”Patriot Act” som har gett myndigheterna i USA en större möjlighet till övervakning av sina invånare.
Lagförslaget innebär att polisen och säkerhetstjänsten ska få möjlighet att övervaka allt från enskilda människor till tidningsredaktioner om den går igenom som den ser ut i nuläget.

Genom att inskränka friheten för Sveriges medborgare så kan vi säkerligen förhindra vissa terrordåd.
Däremot har vi gjort terroristernas bomber överflödiga genom att själva utföra det de vill åstadkomma. Vi väljer att inskränka vår frihet och demokrati i rädsla för bomber under förevändningen att vi skyddar just vår demokrati.
Frågan är dock varför vår justitieminister har drivit denna fråga så hårt?

Det som på svenska brukar kallas FN:s deklaration för mänskliga rättigheter slår i artikel 12 fast att ”Ingen får utsättas för godtycklig inblandning i privatliv, familj, hem eller korrespondens”. Detta skall tolkas som att varje individ har rätt till en privat sfär som står över samhällets behov.
Varför har vi då politiker i detta land som aktivt arbetar för att bryta mot detta?
Skulle en bomb detonera i Stockholm skulle det vara en tragedi men på vilket sätt skulle det skada den demokrati vi har? Nej det skulle den givetvis inte göra, däremot är lagar som dessa ett hotar demokratin.

Det brukar anföras att har man inget att dölja så har man inget att frukta.
Även fast jag inte har något att dölja skulle jag aldrig drömma om att låta mina grannar stå och kolla in genom mitt fönster bara för att se till att jag inte döljer något.
Just nu är Thomas Bodström ett betydligt större hot mot den svenska demokratin än Usama bin Ladin.

Jonas Grafström
Lunarsmeknamn: Liberatce

//Rolf Henriksson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv