Sätt åt svarthandeln med hyresrätter

På onsdagen beslutade riksdagen om att införa ett lägenhetsregister. Siv Holma, riksdagsledamot för vänsterpartiet, menar att det nya registret borde användas som ett kraftfullt verktyg att komma åt de kriminella lägenhetsaffärerna.

-Vi behöver möjligheter att kontrollera olagliga överlåtelser av hyreskontrakt, säger Siv Holma.


Vänsterpartiet vill att hyresvärdar och hyresnämnder ska kunna söka historiskt i registret om vissa lägenheter ofta förekommer i byteskedjor. Registret kommer sakna personuppgifter, så för att kunna göra det behövs det också till exempel folkbokföringsuppgifter.

– Det är ett ganska försumligt integritetsingrepp i jämförelse med värdet av att komma åt den här svarthandeln, avslutar Siv Holma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv