Vänsterpartiet anmäler könsdiskriminerande reklam

– Enligt annonsen är kvinnor tydligen inte tillräckligt smarta för att kunna läsa näringslivsbilagan säger Ulla Andersson, riksdagsledamot (v) i finansutskottet. Kvinnor ska tydligen gifta sig rikt för att få en värdig ålderdom eftersom de tydligen inte behöver pensionsspara enligt annonsören.

Vänsterpartiet har sedan 1970-talet arbetat för att få igenom ett förbud mot könsdiskriminerande reklam. Den socialdemokratiska regeringen var i slutet av förra mandatperioden beredd att utreda frågan om ett eventuellt förbud. Detta har dock den borgerliga regeringen satt stopp för.

– Näringslivets egna åtgärder är bra men inte tillräckliga för att få bort könsdiskriminerande reklam säger Egon Frid, riksdagsledamot (v) i civilutskottet. Idag saknas helt sanktionsmöjligheter mot företag som använder sig av den här typen av annonser. Det vill vi ändra på.  

För vidare information:

Ulla Andersson, riksdagsledamot (v) i finansutskottet
08-786 46 59, 070-237 99 91
Egon Frid, riksdagsledamot (v) i civilutskottet
08-08-786 46 69, 070-636 58 41
Politisk sekreterare Anastasia Svärd Lindblom, 08-786 45 76

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Arkiv