Kommunen

Kommunen 10 maj

När kommunfullmäktiges ledamöter anlände till kvällen sammanträde möttes vi av en demonstration. Personal och brukare protesterade mot förslaget att kommunen ska upphöra med valfrihetssystem för boendestöden, samt upphandling av personlig assistans. 

Vänsterpartiet ställde frågor till majoriteten som de inte svarade på, utan de trummade igenom sina impopulära förslag.

Vänsterpartiet anser att det är tokigt att upphöra med systemet för boendestöd nu när det ändå kommer att förstatligas om två år (enligt regeringen). Annars har vi naturligtvis inget emot att välfärdsverksamheter bedrivs i offentlig regi.

Vi röstade mot förslaget om upphandling av verksamheten med personliga assistenter. Tyvärr  fick vi nöja oss med att lämna in en reservation mot beslutet.

Kommunen har ett antal priser för att uppmärksamma medborgare som gjort något bra. Nu vill majoriteten att vi gör en översyn av vilka priser vi har. Men det fanns inte något tydligt förslag hur det tänkt sig. Så vi fick  (tillsammans med S, C och Mp) igenom en återremiss.

Till sist så hade Kerstin Joelsson-wallsby  lämnat in en sk. enkel fråga till Davdi Sahlsten (Kd), som är ordförande i Arbetsmarknads-och integrationsutskottet.

Regeringen har förlängt det tillfälliga bostadstillägget till den 31 dec 2023. , Frågan gällde om Uddevalla kommun kommer låta de barnfamiljer som lever med försörjningsstöd få del av det tillfälliga tilläggsbidraget som andra familjer med bostadsbidrag får.

Tyvärr så blev svaret nej!

Vi kommer att skriva en motion om det och lämna in nästa gång. Vi tycker att alla barn ska ha samma möjligheter och uppväxtvillkor.

Kopiera länk